HTML

Magyar Szekuláris Egyesület

A Magyar Szekuláris Egyesület célja a tudományos és tényeken alapuló kritikus gondolkodásra való egyéni és közösségi igény erősítése, és ezáltal a társadalomban jelenlevő dogmatikus és ideológiai alapú diszkrimináció és igazságtalanság csökkentése, a társadalmi felelősségtudat és igazságosság elősegítése, az egyház és állam szétválasztása és a szekuláris értékek népszerűsítése.

MSZE a Facebook-on!

Friss topikok

Címkék

adózás (1) Alaptörvény (3) alkotmány (2) Államvezetés (1) Angela Merkel (1) Ateista sörözés (2) ateizmus (5) augusztus 20 (1) Ayaan Hirsi Ali (1) Balog Zoltán (1) blaszfémia (2) Budapest Pride (1) buddhizmus (1) Carl Sagan (1) cenzúra (1) Civil Rádió (2) coming out (1) Daniel Dennett (1) Deák Ferenc (1) demokrácia (4) diszkrimináció (1) egyház (5) egyházfinanszírozás (7) egyházkritika (1) egyházpolitika (1) egyháztörvény (2) emberi jogok (2) engesztelő kápolna (1) ENSZ (1) erkölcstan (4) Esztergom (1) Európa (2) facebook (1) Fekete György (1) felhívás (1) felsőoktatás (1) felszentelés (1) Ferenc pápa (1) filozófia (1) filozófiai kávéház (1) Franciaország (1) fundamentalizmus (1) GMO (1) görögkatolikus egyház (1) háború (1) hittan (4) Hívatlanul (2) Hoffmann Rózsa (2) homoszexualitás (3) humanizmus (2) IHEU (1) Ingersoll (1) interjú (3) iszlám (2) Izland (1) Jakab Attila (6) játék (1) karácsony (1) Károli Gáspár Református Egyetem (1) KDNP (3) Kennedy (1) Kerényi Imre (1) kereszténység (9) Kozmosz (1) Köztársaság (1) köztársaság (2) kritikus gondolkodás (4) laicitás (1) liberalizmus (1) Liberalizmus (1) LMBTQ (3) Magyar Katolikus Egyház (3) Magyar Művészeti Akadémia (1) Magyar Református Egyház (1) Magyar Szekuláris Egyesület (3) MAKÚSZ (1) Mindfullness (1) művészet (1) Natália nővér (1) Neil deGrasse Tyson (1) Nemzeti Hitvallás (1) Nemzeti Színház (1) Nemzetközi Olimpiai Bizottság (1) Normafa (1) Nyíltan Szekuláris Nap (1) nyílt levél (1) Obama (1) oktatás (9) október 23 (1) olimpia (1) Orbán Viktor (4) Oroszország (1) Pedofília (1) politika (3) Putyin (1) reformkor (1) Rétvári Bence (1) Sam Harris (2) Semjén Zsolt (2) Stephen Fry (1) Stephen Hawking (1) Steven Pinker (1) Sunday Assembly (1) Szekuláris Klub (1) szekularizáció (3) szekularizmus (33) színház (1) Szíria (1) Szocsi (1) szólásszabadság (3) tanévnyitó (1) történelem (3) tudomány (4) tudományos ismeretterjesztés (1) tüntetés (3) Vallás (1) vallási erőszak (1) vallásszabadság (1) Vatikán (1) Vatikáni szerződés (1) védőoltás (1) vegyes házasság (1) Vidnyánszky Attila (1) Címkefelhő

Tisztelt diákok, szülők, tanárok, nagyszülők és mindazok, akik csak szeretnének gyereket, vagy akik egyszerűen csak a szekularizmus, a humanizmus és a racionális, tényeken nyugvó szabad gondolkodás hívei!

Biztosan tudtok róla, hogy a köz- és felsőoktatás területét milyen súlyosan érintette az elmúlt három év kormányzati ámokfutása. A pártállam időszakát idéző központosítás, a sokszínűség megszüntetése, a (nyilas írókkal bemocskolt) központi kerettanterv, az egész napos iskola, az elképesztő forráskivonás, és a korporatív Nemzeti Pedagógus Kar erőszakos felállításán túl a hit- és erkölcstan kötelező oktatása miatt különösen is fontosnak tartjuk, hogy a témában a Magyar Szekuláris Egyesület is megszólaljon.

hivatlanul_flyer.jpgA Hívatlanul hálózat felhívása tüntetésre

Az iskola a világ megismeréséhez szükséges tudás elsajátítására és az egyéni képességek fejlesztésére szolgál, fenntartója a világnézetileg semleges állam, egyházi hittanoktatásnak tehát semmi helye nincs az állam által finanszírozott oktatásban. Az iskola célja soha nem lehet egyházi dogmák és hitelvek átadása, újabb vallásos hívők legyártása, és főleg nem politikai és vallási ideológiák propagandája.

Nem elég, hogy a hittan teljesen értelmetlenül vallási feszültségeket okoz az iskolákban, hiszen egyrészt a kimondott vagy ki nem mondott elvárásnak megfelelően a ténylegesen hitüket gyakorlók arányát jelentősen meghaladó mértékben íratták a gyerekeiket hittanra a szülők, de a kisebb egyházak, vagy a kormány által alkotmányellenesen státuszuktól megfosztott egyházak nem is kapták meg ezt a lehetőséget. A hitoktatást nem kérő szülők gyermekeit kötelezően erkölcstanoktatásra kényszerítik, mintha a nem hívő szülő erkölcstelenebb lenne a vallásosnál, ezért az istentelen gyereknek az iskolában kellene megtanítani, hogy mi a jó és mi a rossz. Ráadásul kiderült, hogy az erkölcstan tankönyvek egy része vallási, sőt szélsőjobboldali propagandát tartalmaz, és a legkevésbé sem önállóan ítéletet alkotni képes polgár, hanem a jó alattvaló nevelését célozza.

Azért, hogy hite alapján se szülőt, se tanárt, de legfőképpen a gyermekeket ne érhesse megkülönböztetés, hogy a mai diákok elavult ideológiák helyett egy modern szemléletű oktatásban részesülhessenek, hogy a politikai és vallási ideológiák helyett a szakmaiság érvényesüljön az oktatás területén, szükség van arra, hogy hangot adjunk elégedetlenségünknek, hogy tiltakozzunk a köznevelési törvény és az azt megalkotó politikusok ellen, hogy tartsunk egy Őszi nagytakarítást az oktatásban. Ezért veszünk részt mi is a Hívatlanul hálózat munkájában, csatlakozunk a békés felvonulásukhoz, és kérünk Benneteket, hogy csatlakozzatok Ti is a 2013. október 5-én 15 órakor kezdődő országszerte tartott megmozdulásokhoz!

Az eseményt a Facebookon itt, a Hívatlanul videóját a tüntetésre való felhívásról pedig itt találjátok.

Címkék: oktatás tüntetés felhívás hittan erkölcstan Hívatlanul

Szólj hozzá! · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularis.blog.hu/api/trackback/id/tr1005549085

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vallásom Jedi 2013.10.09. 10:10:00

A vallásom jedi. Egyházam a Magyar Jedi Rend. Fénykardom nincs és nem is lesz, mert csak elme trükköket és csak a tiszta erőt használom. Jedi erkölcsi előírásaim: Nincs érzelem; béke van. Nincs tudatlanság; tudás van. Nincs szenvedély; egyensúly...

Trackback: Zsidó Isten nem nemzeti Isten 2013.10.09. 10:09:37

Mi a f-séget keres egy NEMZETI iskolában egy NEMZETI tankönyvben egy ZSIDÓ ISTEN????!!!!!  Kicsöszöttül nem logikus és nem is erkölcsös. Nem kellene megnyomorítani a magyar gyerekek fejét ilyen bugyuta judaista propagandával. A zsidók Ist...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.